“Hoe zou het nog zijn met – Edwin Parrein”

Hoe zou het nog zijn met Edwin Parrein?

Edwin Parrein kan je kennen van de vroegere banketbakkerij in de Rumbeeksesteenweg (later Lagein) of als de creator van de “echte” Rumbeekse Progrèstaart. Samen met zijn vrouw Marleen bouwde hij aan een bakkerscarrière van maar liefst 40 jaar.

Het moet ongeveer 10 jaar geleden zijn dat Edwin zijn bakkerij overliet om te genieten van zijn verdiende pensioen. Momenteel kan Edwin echt genieten van het leven, van zijn kleinkinderen, familie en vrienden. Samen met Marleen, staat er af en toe een trip met de mobilhome en een fietsritje op het programma.

Edwin was er bij de start van de toenmalige ROM ook bij als bezieler.
Met als bedoeling niet alleen de Rumbeekse middenstand maar ook de gemeente nieuw leven in te blazen. “Met nieuwe initiatieven rond de kermis, kerstmis en nieuwjaar en een eerste jaarbeurs wou de ROM de plaatselijke handelaars steunen en beter in beeld brengen.”

“Ondernemingen hebben meer ondersteuning nodig dan vroeger”.
Door de moordende concurrentie, van buitenlandse bedrijven, en ‘online kopen’ is samenwerken in lokale groepen nu nog meer aan de orde dan toen. De toekomst voor veel handelszaken en bedrijven ziet er momenteel wat somber uit. Vooral de zaken, die het voor de Corona-crisis al moeilijk hadden, zijn nu het meest getroffen.

Edwin ziet, door de moed en samenwerking van jonge ondernemers,
toch wat lichtpuntjes. Vele ondernemingen zullen vernieuwend moeten voor de dag komen. “Bedrijven zullen zich moeten specialiseren, en investeren in één enkel product, zodat het materiaal waarmee ze werken, kan opbrengen. Veel producten ontwikkelen voor een onderneming is moordend.

De corona-crisis brengt nu momenteel veel druk en problemen met zich me. Maar de bevolking zal uiteindelijk wel weer heel snel de draad terug opnemen, zoals voorheen, als het even kan.

                                                 

Leave a Reply