“Hoe zou het nog zijn met – Arnold D’Haene”

Nieuwe rubriek: In “Hoe zou het nog zijn met …” willen we even kort reflecteren samen met enkele pioniers van de toenmalige Rumbeekse en Oekense Middenstand. Door hun verrichte werk op de barricade, zijn de oud-leden de inspirators voor Ondernemend Rumbeke vandaag. Volg hoe ze in het leven staan, en we duiken even in het verleden. Daarnaast blikken we even terug op deze uitzonderlijke ‘Corona’ periode. Tot slot polsen we nog even naar hun persoonlijke toekomst.

Hoe zou het nog zijn met Arnold D’haene?

Arnold heeft met Ella, Nora, Melinda, Lou, Lea, Boris, Marnix en Fenne maar liefst 8 kleinkinderen. Zijn zonen Arjan, Jens en Jorn gaven hem die drukke taak van grootvader. Als echtgenoot van Christine Vanhee, voormalig zaakvoeder van speelgoedwinkel De Hollebol, stond Arnold mee aan de wieg van de ROM.

“Vroeger waren er namelijk nog geen werkgeversorganisaties, zo werden toen de belangen van de winkeliers in Rumbeke gebundeld.”

Genieten van de eeuwigdurende vakantie na een rijk gevulde carrière in de grafische sector doet Arnold zeker. Stilzitten is niet aan hem besteed.
Als voorzitter van de Gezinsbond Roeselare (18 afdelingen met 330 bestuursleden en +/- 7500 leden), voorzitter van de kerkfabriek Sint-Petrus en Paulus, en ondervoorzitter van het cultuurgezelschap de Vereenigde Vrienden, blijft hij een bezige bij in het verenigingsleven.

Ook fungeert Arnold als freelance correspondent voor “De Weekbode”, en is hij medewerker lay-out & teksten voor “Kerk & Leven”. Bij het Sint-Henricuskoor zingt hij de longen uit zijn lijf. Naar adem happen doet hij graag aan onze kust, dit als het even kan.

“Het type winkel dat wij hebben gekend en gehad is compleet verleden tijd”, volgens Arnold. Jongeren, maar ook hun ouders kopen veel online. Wie niet mee is met die trein blijft op het perron staan.                                                    

“Veel winkeliers en kleine ondernemingen hebben zich in coronatijd goed en snel aangepast. Het vermogen en de creativiteit van heel veel ondernemers is ronduit verbluffend.”                                            

Arnold hoopt nog lang gezond te blijven om te kunnen doen wat hij nu doet. Voor elk kleinkind, in functie van hun eigen talent en mogelijkheden, wil hij een mooie toekomst. Hier zo lang mogelijk zijn steentje toe kunnen bijdragen lijkt hem een nobel doel. (met dank aan P.V.)

Leave a Reply